ALYANS SEÇİMİ İÇİN ÖNERİLER

Evlilik teklifinden sonra ikinci etap alyans seçimi olacaktır. Alyans modellerinde ilk akla gelen klasik alyanslardır. Klasik alyanslarda dikkat edilmesi gereken ince noktalara da beraber bakacağız. Klasik alyanslarda parmak ölçüsü çok önemli. Parmak ölçüsü küçükse eğer mm olarak (genişlik) daha ince alyans seçmek gerekebilir. Parmak ölçüsünün büyüklüğüne göre genişlik artırılabilir. Klasik alyanslarda bir diğer dikkat edilmesi gereken konu da alyansın bombeliği. Düz alyanstan en bombeli alyanslara kadar bir çok seçenek denenebilir.

Klasik alyans tercih etmeyenler için yine özel olarak üretilen alyanslara bakabiliriz. Vintage tektaşlar ile uyumlu olabilecek alyanslar da tercih edilebilir. Vintage yüzükle uyumlu olabilecek alyanslar biraz daha farklı desenli ve Rose renkte olabilir. Rose renk alyanslarda vintage havasını yakalamak için biraz daha açık renklerde tercih edilebilir.

Daha geniş ve kalın alyanslarda da çeşitli modeller var. Bu alyanslar maliyet olarak biraz zorlayabilir. Örneğin; 5 mm bir alyans çift altın olarak 10 gr civarı çıkabilir. Alyanslar hakkında daha detaylı bilgi için tıklayın